TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Bouwgrond Catalonië

Zelf grond kopen en je eigen droomhuis (laten) bouwen wordt steeds populairder omdat je van voor naar achter exact kan bepalen wat je wilt hebben. Voor het laten bouwen van een huis is het belangrijk om een aantal zaken vooraf goed te bepalen, denk aan de vele kwaliteitsnormen, de snelheid waarmee gebouwd moet worden en of er al faciliteiten zijn voor stroom en water.


Wat kost bouwgrond in Catalonië?

Afhankelijk van de locatie, het uitzicht en of u bouwt in een stad of op het platteland hebben invloed op de prijs van bouwgrond. Hoe dichter bij zee, des te hoger de prijs. Zelfs tussen twee plaatsen die slechts op tien kilometer afstand van elkaar liggen kan het nog flink schelen.
Betaal je in het binnenland 20 euro per vierkante meter, diezelfde meter kan aan de kust 700 euro zijn.


Dan het bouwen van het huis

Kwaliteit, tijdsdruk en het materiaal dat wordt gebruikt hebben invloed op de bouwprijs, maar ook de condities van het gebied, het ontwerp en de soort woning (gelijkvloers, meerdere verdiepingen, onder de grond) bepalen de prijs.
Vraag meerdere offertes op en vergelijk ze goed met elkaar. Als u zelf een architect neemt laat u hem dan een oordeel geven.


Overige kosten

Licenties, de architect, papierwerk en leges, electriciteitsmasten, water, registratie van de nieuwe woning, telefoon en BTW zijn bijkomende kosten die u niet moet onderschatten.

Nadat de woning is gebouwd, zijn er jaarlijkste kosten zoals onroerend goed belasting, gemeentelijke belastingen, verzekeringen etc. Daarnaast heeft u waarschijnlijk nog hypotheeklasten. Elders op deze site leest u meer over de hypotheekmogelijkheden die er zijn. Eerste wat u moet navragen bij de gemeente is: mag hier wel gebouwd worden en vervolgens, wat mag er gebouwd worden?


Laatste tip

De gemeente zegt wellicht dat er geen openstaande nota's zijn, dat wordt soms geroepen omdat men geen volledige inzage heeft. Vraag naar waar de grond is ingeschreven, wellicht rust er al een claim op vanwege niet betaalde kosten voor de aanleg van water of electriciteit.


Contact met CasaCatalunya

Als u een vraag heeft kunt u alleen per e-mail contact met ons opnemen. De vraag zit in uw hoofd dus als u het op papier zet en ons mailt is dat beter dan dat u ons belt en uw vraag in ons hoofd stopt en dat wij dat vervolgens op moeten schrijven.

Voor u en ons een stuk duidelijker en het voorkomt misverstanden en dus onnodig werk.

CasaCatalunya is niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken.

Onze adviezen leiden altijd tot voordelen voor u, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact paginaregistreren (gratis)