TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Cataluna, catalunya of cataluña

Op het Internet is het gebruik van tekens niet gebruikelijk, nog wel vaak in de content van websites maar wie typt er bij een zoekopdracht nu nog een tilde teken boven de 'n' of een cedille onder de 'c'.

Als u het met een Catalaan over Spanje heeft denkt hij aan Espanya en niet aan Espanña, hetzelfde geldt voor Catalunya. Buiten Catalonië wordt de griekse y vaak vergeten en dus achterwege gelaten. Daarom ziet u op veel sites Cataluna staan, wat dus eigenlijk niet juist is.


Hypotheek in Catalonié

Als ook u wel eens droomt van een onbezorgde oude dag in Spanje of Catalonië dan heeft u wellicht een Catalaanse of Spaanse hypotheek nodig. Dit gaat hier wat anders dan een geldlening voor een huis in Nederland. CasaCatalunya helpt u verder!

Zorgeloos is mooi maar niet voor iedereen weggelegd. Wat haalbaar is voor velen is een huisje op het Iberisch schiereiland, aan de kust of meer landinwaarts. Uw uitkering (WAO, AOW of pensioen) kan dikwijls hier worden voortgezet. Als u eenmaal wat ouder bent zal het zeker wat makkelijker zijn maar ook voor de jongeren onder ons is een huis in Catalonië geen onhaalbare droom.


Waar moet je op letten, waarom deze site?

Je kunt op 'goed geluk' gaan, je 'eigen kompas' volledig vertrouwen of leren van wat anderen hebben ervaren. Op het web zijn er voldoende plekken waar informatie wordt uitgewisseld maar waar blijkbaar een gemis aan is is een plek waar informatie staat over Catalaanse makelaars, de Catalaanse hypotheek, de belastingen als je een huis koopt maar ook wat je fiscale verplichtingen zijn als je verkoopt.

Waar let je op als je een plek uit gaat kiezen en wat zijn zoal de gemiddelde vierkante meterprijzen? Gelden er voor niet-ingezetenen (u blijft uw hoofdadres in Nederland houden) andere regels dan voor Catalanen en Nederlanders die permanent in Catalonië wonen?

Ook deze site is niet volledig maar dan heeft u altijd nog de mogelijkheid een vraag te stellen. Wij onderhouden contacten met makelaars en financiële instellingen. De ervaringen die wij hebben met het kopen en verkopen van een huis zullen velen de ergernissen besparen die wij hebben moeten doorstaan.
Eind goed al goed maar hoe lang duurt die weg? En helaas, er zijn ook zeer trieste gevallen bekend en dan blijkt niet zelden dat dubieuze Nederlanders betrokken zijn bij fraude.


Catalaans onroerend goed

Het allerbelangrijkste is dat u zich laat begeleiden door iemand ter plaatse die de Spaanse en Nederlandse taal machtig is. Dit is ook een vereiste als u het koopcontract gaat tekenen als u zelf onvoldoende Spaans spreekt. Een beetje notaris zal u dit vragen en een vertaler laten komen als u daar zelf geen rekening mee heeft gehouden.
Dan is het tevens van belang dat u weet met wie u te maken heeft, zijn de verkoper en makelaar betrouwbaar? Ga hun gangen na, dit is eenvoudiger dan u denkt. Vraag na in de plaats welke makelaars men betrouwbaar vindt, zit die van u of de verkoper er nooit bij, dan bent u al een stapje verder.

Als u weet wat u koopt en van wie is de kans op een 'kat in de zak' flink geslonken. Als u een hypotheek nodig heeft zal de geldverstrekker alijd een taxatie laten verrichten maar let op, een afwijzing of lagere taxatie dan de overeengekomen verkoopprijs betekent niet altijd dat u onder de koop uit kunt zoals in Nederland!


...en verder

Zaak is dat u zich op de hoogte stelt van alle 'ins and outs'. Deze site zal u zeker een eind op weg helpen, blijft u toch nog met een vraag zitten, mail ons die dan, wij zullen trachten een antwoord voor u te vinden.

Wij zien u graag terug!


Contact met CasaCatalunya

Als u een vraag heeft kunt u alleen per e-mail contact met ons opnemen. De vraag zit in uw hoofd dus als u het op papier zet en ons mailt is dat beter dan dat u ons belt en uw vraag in ons hoofd stopt en dat wij dat vervolgens op moeten schrijven.

Voor u en ons een stuk duidelijker en het voorkomt misverstanden en dus onnodig werk.

CasaCatalunya is niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken.

Onze adviezen leiden altijd tot voordelen voor u, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact paginaregistreren (gratis)