TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Emigreren naar Catalonië

Per jaar vertrekken er meer mensen uit Nederland dan er in komen. Dat komt deels doordat er steeds minder mensen naar Nederland komen en het aantal vertrekkers redelijk stabiel blijft, maar feit is dat er ook veel mensen denken aan een definitief vertrek uit Nederland.


Rozengeur en manenschijn

In elk land krijg je te maken met regeltjes en het opgeheven vingertje van de EU reikt ver, dus ook tot in Catalonië. Aan tal van wet- en regelgeving merk je de laatste jaren dat er flink wordt opgeschoven naar de andere landen.
Belastingtarieven zijn niet meer zo gunstig in Spanje als ze ooit waren, zeker, er zijn nog vele mogelijkheden, maar betrek ook andere zaken bij uw beslissing. Als het kan is een 'pied-a-terre' in Nederland aanhouden zo'n gekke gedachte nog niet.


Persoonlijke wensen en eisen

Verreweg het belangrijkste is of u gelukkig kunt worden. Denk vooral aan de kinderen, hoe dicht is er een school in de buurt en is het makkelijk voor uzelf om werk te vinden en niet te vergeten, de boodschappen.
Let op alle zaken die van belang zijn! De tips op deze pagina zijn verre van volledig. Indien wij u gaan begeleiden bij uw vertrek uit Nederland komen er uiteraard veel meer zaken aan de orde.


Informatie over emigreren naar Catalonië

Er zijn veel sites op het Internet waar u informatie aan zult treffen over een mogelijk vertrek uit Nederland. Realiseert u zich daarbij één ding, uw persoonlijke omstandigheden maken geen deel uit van de indrukken die u dan opdoet. Consequenties die u niet kunt overzien brengen wij in kaart en bespreken wij met u.

Het komt voor dat een gezin in Nederland blijft omdat het geluk dat zij zoeken toch niet zo voor de hand ligt door simpelweg maar te emigreren. In verreweg de meeste gevallen valt het altijd aan te raden niet alle schepen achter u te verbranden.
Dikwijls kan overwaarde in een huis worden benut om eerst een bescheidener onderkomen te betrekken.Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

Met CasaCatalunya altijd de kat uit de boom en zeker niet in de zak!

registreren (gratis)