TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

N.I.E. nummer

Er is ook een zogenaamd N.I.F. nummer maar u als niet-resident heeft een N.I.E. voor buitenlanders (vandaar de E: extranjeros) nodig om een huis te kunnen kopen. Let op: u kunt niet zomaar geld storten vanuit Nederland, zowel Nederland als Spanje/ Catalonië willen zicht hebben op waar het geld vandaan komt, een onderzoek kan plaatsvinden als u bijvoorbeeld cash geld stort op een Spaanse bankrekening.
Grote sommen nemen banken al bij voorbaat niet aan.


De gestor

De gestor kan u helpen met het verkrijgen van een residentiekaart (NIE). U heeft dit nummer nodig om een woning in Catalonië te kopen maar ook als u andere transacties doet maar ook voor het aanvragen van telefoon, steeds vaker wordt er naar het N.I.E. nummer gevraagd.

Elders op deze site leest u meer wat een gestor voor u kan betekenen.


NIE nummer vanuit Nederland aanvragen

Wij konden tot voor kort een N.I.E. nummer aanvragen vanuit Nederland. In de praktijk liepen wij echter steeds vaker tegen de Catalaanse bureaucratie aan. U dient namelijk iemand te machtigen die ter plaatse de aanvraag regelt.
Helaas ging er dermate veel tijd zitten in de procedure dat dit niet meer lonend was. Wij raden u aan zelf een aanvraag in te dienen of iemand uit uw kenniskring te machtigen. Wij hebben voor u wel het formulier dat u nodig heeft. Tevens hebben wij een handleiding geschreven.

Kijk HIER verder.


Contact met CasaCatalunya

Als u een vraag heeft kunt u alleen per e-mail contact met ons opnemen. De vraag zit in uw hoofd dus als u het op papier zet en ons mailt is dat beter dan dat u ons belt en uw vraag in ons hoofd stopt en dat wij dat vervolgens op moeten schrijven.

Voor u en ons een stuk duidelijker en het voorkomt misverstanden en dus onnodig werk.

CasaCatalunya is niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken.

Onze adviezen leiden altijd tot voordelen voor u, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact pagina