TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Inkomsten

Twintig jaar geleden was belastingontduiking in Catalonië de gewoonste zaak van de wereld. Elders op deze site kunt u al lezen dat dat nog steeds gebeurt maar niet meer zo eenvoudig is.
Het gat met de andere EU-landen is fiscaal-technisch gezien vrijwel verdwenen. Ook de boetes die men hanteert liegen er niet om. Het belastingsysteem is in Catalonië bijna volledig geautomatiseerd en de steeds scherper wordende regelgeving zorgt ervoor dat men steeds beter belastingontduiking en fraude kan opsporen.
In het Nederlands-Spaans belastingverdrag zijn er afspraken gemaakt voor het uitwisselen van gegevens.

Voor uw inkomen geldt dat u of in Nederland of in Spanje belasting betaalt, u mag zelf weten in welk land, maar belasting betalen in Catalonië betekent natuurlijk wel dat u zich daar ook dient in te schrijven omdat u niet in het ene land officieel kan wonen en in het andere land kan gaan profiteren van bijvoorbeeld een iets gunstiger belastingklimaat.

Zowel voor de vermogensbelasting als de inkomstenbelasting zult u zelf aangifte moeten doen in Catalonië, zij herinneren u er niet aan.


Contact met CasaCatalunya

Als u een vraag heeft kunt u alleen per e-mail contact met ons opnemen. De vraag zit in uw hoofd dus als u het op papier zet en ons mailt is dat beter dan dat u ons belt en uw vraag in ons hoofd stopt en dat wij dat vervolgens op moeten schrijven.

Voor u en ons een stuk duidelijker en het voorkomt misverstanden en dus onnodig werk.

CasaCatalunya is niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken.

Onze adviezen leiden altijd tot voordelen voor u, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact paginaregistreren (gratis)