TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Spaanse notarissen

Spanje is Nederland niet dus ook de notaris heeft een andere functie dan je zou verwachten. De koopovereenkomst en het passeren van de akte vindt dan wel plaats bij de notaris maar daar houdt iedere verdere vergelijking mee op.

U zult moeten uitzoeken of de papieren in orde zijn en of de verkoper inderdaad wel (volledig) gerechtigd is om het huis in kwestie te verkopen.


Binnen en buiten de Escritura

De notaris vraagt u welk deel er opgenomen moet worden van de verkoopprijs in de officiele documenten (de Escritura.) Dat er 15% cash over tafel gaat is geen uitzondering. Formeel is het verboden maar wie doet het niet, kun je je afvragen. Juist omdat iedereen het doet heeft het feitelijk geen nut, maar voor de Spanjaard is belastingontduiking een nationale sport.


Kosten vorige eigenaar

Evenmin checkt de notaris of er niet al een deel van het huis is doorverkocht aan iemand anders, of alle grond er wel bij hoort.
Ook lokale lasten voor bijvoorbeeld de reiniging dienen te zijn betaald door de vorige eigenaar anders kunt u ervoor opdraaien. Als u een aankoopmakelaar in de arm neemt zal hij dit soort zaken voor u regelen. U kunt ook een gestor inhuren. De kosten zijn zeer bescheiden maar de geruststelling des te groter.


Extra service

Wat u mag verwachten maar niet altijd krijgt kunt u als extra dienst inkopen bij een notaris. Vraag of hij de koopovereenkomst direct faxt naar de gemeente, die wordt dan verzocht terug te bellen als de fax is ontvangen.
Dit 'ja woord' aan de notaris geeft nagenoeg honderd procent zekerheid dat uw huis niet nog even snel aan een ander kan worden verkocht. Er is inmiddels een wet tegen dit soort praktijken maar u moet wel zelf uw recht gaan halen.
Voorkomen is beter dan genezen!


Contact met CasaCatalunya

Als u een vraag heeft kunt u alleen per e-mail contact met ons opnemen. De vraag zit in uw hoofd dus als u het op papier zet en ons mailt is dat beter dan dat u ons belt en uw vraag in ons hoofd stopt en dat wij dat vervolgens op moeten schrijven.

Voor u en ons een stuk duidelijker en het voorkomt misverstanden en dus onnodig werk.

CasaCatalunya is niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken.

Onze adviezen leiden altijd tot voordelen voor u, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact paginaregistreren (gratis)