TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Reservering

Het reserveren van een huis betekent opletten. Er zijn twee mogelijkheden.


Optie

U verklaart het huis te willen kopen maar u wilt nog wat zaken onderzoeken en bijvoorbeeld de financiering rond zien te krijgen. U betaalt een paar duizend euro en tekent eventueel een verklaring bij de makelaar dat u het voornemen heeft tot koop.


Voorlopige koopovereenkomst

Een stap verder gaat u als u onderling met de verkoper, eventueel bij de makelaar, een voorlopig contract tekent. U kunt dit ook via de notaris regelen maar dat gebeurt zelden. De makelaar neemt van u een bedrag in ontvangst en houdt dit vast totdat de deal rond is.
Deze constructie komt nog wel eens voor als een huis pas na een bepaalt aantal maanden wordt afgenomen. Zo hebben beide partijen zekerheid. Er wordt vaak bepaald dat als de verkoper afziet van de koop hij eenzelfde bedrag moet betalen aan de potentiele koper.

Als u of de andere partij dan afziet van de transactie is diegene dit bedrag dus kwijt. Het ligt dus vaak eerder voor de hand een optie te nemen en een paar duizend euro handgeld te geven. Een optie is echter wel bedoeld om twee a drie weken tijd te hebben, een voorlopige koopovereenkomst kan zich uitstrekken over een aantal maanden.


Contact met CasaCatalunya

Als u een vraag heeft kunt u alleen per e-mail contact met ons opnemen. De vraag zit in uw hoofd dus als u het op papier zet en ons mailt is dat beter dan dat u ons belt en uw vraag in ons hoofd stopt en dat wij dat vervolgens op moeten schrijven.

Voor u en ons een stuk duidelijker en het voorkomt misverstanden en dus onnodig werk.

CasaCatalunya is niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken.

Onze adviezen leiden altijd tot voordelen voor u, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact paginaregistreren (gratis)