TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Spaanse hypotheek

Net als in Nederland is het verkrijgen van een lening om een huis in Catalonië te kopen er niet eenvoudiger op geworden sinds de banken-/ huizencrisis.


Buitenlanders zijn welkom

Catalonië heeft een te groot land voor zijn inwoners. In vergelijking met Duitsland kunnen er veel meer mensen bij maar er is een groot probleem, men wil voornamelijk op hetzelfde plekje zitten. Door het aantrekkelijk te maken voor Noord-Europeanen aan de kust te gaan werken en wonen kan er een natuurlijke doorstroom plaatsvinden naar het binnenland maar door de crisis stokt dat.
De overheid stimuleert het verstrekken van hypotheken aan buitenlanders ook niet meer, men ziet u 'graag' komen maar er is geen enkele financiële stimulans meer.


EU regels vergen investering en kennis

Catalonië is geen uitblinker in het naleven van wet- en regelgeving, dat is aan het veranderen maar dat kost veel tijd en energie. Geld en kennis uit het rijkere noorden van Europa is zeer welkom, er is een inhaalslag bezig. Vermogensbelasting op huizen werd tientallen jaren niet geïnd, sinds 2011 wel.


Carpe Diem!

'Leef bij de dag', is de mentaliteit van de Spanjaard, die geest is nog altijd aanwezig bij de bankdirecteur die onafhankelijker mag opereren dan zijn collega in Nederland. Met name het inschatten van de persoonlijke omstandigheden en toekomstperspectieven is iets dat een lokale bank beter kan dan een bank op afstand.
Dit biedt voordelen, maar omdat het geld 'op' is moet een bank nodig verkopen. Doordat er vaak forse restschulden zitten op het onroerend goed dat banken bezitten is de prijs vaak te hoog, waar men op hoopt is dat er aanbetalingen worden gedaan in de vorm van contant geld. Dat denken particulieren ook te kunnen maar pas daar ontzettend mee op als u dit zelf wilt afronden.
Spanjaarden zitten soms tot over hun oren in de schulden, de moraliteit komt dan niet zelden op de tweede plaats.


Catalaanse hypotheek of niet?

Financiering vanuit Nederland voelt wellicht vertrouwder, een geldlening in Nederland is doorgaans zeer solide. Komt u er niet uit of vindt u het geen bezwaar om met een Spaanse financierder in zee te gaan dan verkennen wij graag de mogelijkheden voor u.
Wij hebben connecties met Nederlandse banken in Catalonië maar ook met een aantal grote Catalaanse banken. Als u vermogen heeft en dat deels wilt aanwenden voor het kopen van een huis in Catalonië dan hebben wij zowel in Madrid als in Barcelona een prima contact voor u waar u een oriënterend gesprek mee aan kunt gaan om de mogelijkheden te schetsen die er zeker liggen.
Vermogensadviseurs werken met relaties met een besteedbaar inkomen vanaf 45.000 euro per jaar en/ of een vermogen vanaf 75.000 euro.
Momenteel zijn Spaanse banken zeer terughoudend in het verstrekken van leningen en Nederlandse banken weten Spanje al helemaal niet meer te vinden. Er zijn mogelijkheden, maar zonder eigen geld wordt het zeer moeilijk. Reken op 30% eigen geld.


Second opinion

Als u een reeds in uw bezit zijnde hypotheek offerte tegen het licht wilt laten houden vindt u in CasaCatalunya een prima partner. De kosten bedragen 200 euro per beoordeling.


Contact met CasaCatalunya

Als u een vraag heeft kunt u per e-mail contact met ons opnemen. De vraag zit in uw hoofd dus als u het op papier zet en ons mailt is dat beter dan dat u ons belt en uw vraag in ons hoofd stopt en dat wij dat vervolgens op moeten schrijven.

Voor u en ons een stuk duidelijker en het voorkomt misverstanden en dus onnodig werk.

CasaCatalunya is niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken.

Onze adviezen leiden altijd tot voordelen voor u, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact paginaregistratienummer aanvragen (kostenloos)