TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Crisis huizenmarkt Catalonie

Spoedverkopen Catalunya (Catalonië/ Spanje)

Banken komen steeds vaker met bijna onverkoopbare huizen te zitten, huizen die door de bank zijn teruggenomen omdat de eigenaar de kosten niet meer kon opbrengen. Er resteert dan een restschuld, maar die is kleiner als de bank het huis tegen een zo hoog mogelijke prijs weet te verkopen.

Kopen van een bank 'lijkt' interessant, maar de bank is dus verre van onafhankelijkheid want hij dient twee belangen, die van de vorige eigenaar (een zo laag mogelijke restschuld) en die van de bank zelf.

Banken willen geen bezit want dat moeten ze administreren en onderhouden, bovendien moeten zij alle lasten voldoen. Wel willen zij leningen verstrekken met een zo hoog mogelijke zekerheid. Banken hebben momenteel meer huizen in portefeuille dan makelaars en dat dwingt banken om te stunten met leningen. Maar besef dat het systeem van financiëringen op huizen in Spanje een totaal andere is dan die in Nederland. Na een jaar kunt u dus zomaar geconfronteerd worden met hogere lasten omdat dan bijvoorbeeld de korting op de rente vervalt.

De vernieuwde algemene voorwaarden van een bank treden soms plots in werking en als die in uw nadeel zijn aangepast heeft u het nakijken. Maar ook met banken valt natuurlijk te onderhandelen. Zij willen graag verkopen, zelfs met een aanzienlijke restschuld voor de vorige eigenaar, als u een huis van ze koopt en daarbij een hypotheek afsluit voor langere tijd.

Nog meer dan vroeger is het dus goed uitkijken!

registreren (gratis)