TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Testament

Het opstellen van een Catalaans testament naast een Nederlands is te adviseren als u een huis in Spanje/ Catalonië hebt. U mag zelf bepalen aan wie u het huis nalaat.


Catalaans open testament

De meest voorkomende vorm van een testament is het zogenaamde 'Open testament'. Dit is een simpele verklaring in het Catalaans en uw eigen taal dat wordt ingeschreven bij de Registro Central de Ultima Voluntad.
Hier wordt het testament bewaard zodat er altijd een rechtsgeldige kopie aanwezig is. Overlijdt er dus een familielid van u in Catalonië dan kunt u hier terecht voor informatie.


Gesloten testament

Een gesloten testament is voor mensen die de inhoud van het testament geheim willen houden. De testator (degene die een testament maakt) geeft het testament in een envelop aan de notaris. De notaris verzegelt de envelop, tekent ervoor, bewaart het en stuurt een bevestiging naar het centrale bureau.
U kunt nu wel opvragen of er een testament is maar u krijgt alleen het adres van de notaris die het stuk heeft opgesteld.


Contact met CasaCatalunya

Als u een vraag heeft kunt u alleen per e-mail contact met ons opnemen. De vraag zit in uw hoofd dus als u het op papier zet en ons mailt is dat beter dan dat u ons belt en uw vraag in ons hoofd stopt en dat wij dat vervolgens op moeten schrijven.

Voor u en ons een stuk duidelijker en het voorkomt misverstanden en dus onnodig werk.

CasaCatalunya is niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken.

Onze adviezen leiden altijd tot voordelen voor u, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact paginaregistreren (gratis)