TIENSTAPPENPLAN       REGISTREREN       INLOGGEN

Catalonië

De gehele Middellandse zee geldt als zonnig en bij uitstek geschikt voor vakanties en een tweede huis. Zonneschijn, lange stranden en boulevards, en vriendelijke, gastvrije mensen staan garant voor een zeer prettig verblijf.

Waardevermeerdering van huizen in Catalonië is de laatste 15 jaar zeer snel gegaan, 20% per jaar is zeker geen uitzondering, hier is sinds 2008 een kentering in gekomen. Op zich zal in Catalunya de vraag aanhouden omdat velen naar het noorden trekken.
Groot probleem vormt nu de hypotheek, banken zijn zeer terughoudend geworden om een huis te financiëren.

Het kopen van een huis in Catalonië is het aanmeten van een levensstijl, denk aan de siësta, het 'manana', de tapas en de zalige stranden.


Wat stelt u als eis en wat zijn uw mogelijkheden?

Niet alleen de temperaturen spelen een rol bij de keuze voor een tweede woning in Catalonië. Er zijn veel omstandigheden waar u rekening mee moet houden, wij noemen er enkele.

De makelaars

Elders op deze site treft u meer informtie aan over makelaars. Je kunt makelaars indelen in 'goed' en 'slecht' maar niemand heeft een sticker op zijn voorhoofd. Net zo goed dat de NVM niet garant staat voor kwaliteit ook al suggereert men graag van wel, ook Catalaanse makelaars die georganiseerd zijn hebben zo hun eigen belangen.
Leg uw oor te luisteren bij de kapper, in de kroeg of bij bewoners in een buurt waar u graag zou willen wonen. Laat een makelaar nooit blijken dat u alleen met hem in zee zult gaan.


Bouwkundige controle


Juridische controle

Dit kan geschieden door de makelaar of een advocaat. Elders op deze site treft u meer informatie aan over de Catalaanse advocaat.
Alle noodzakelijke contracten kunnen worden opgemaakt, bankrekenigen geopend, vertalingen verzorgt, NIE nummers met u regelen, notaris afspraken maken en de nieuwe rekeningen op uw naam overschrijven. Kijk ook bij de 'gestor' want die kan veel van deze taken voor u regelen, de kosten zijn veel lager dan die van een advocaat.


Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

Met CasaCatalunya altijd de kat uit de boom en zeker niet in de zak!

registreren (gratis)